22 33 90 90
Lille Grensen Tannklinikk
 
 
Du er her:Forside-Behandlinger-Søvnapné / Snorking

Søvnapné & snorking

Søvnapné - den skjulte epidemienMennesker som lider av OSA og som kanskje erfarer hundrevis av apnéfaser per natt, husker sannsynligvis ingenting av dette. Hvis disse menneskene sover alene, noe som ofte er tilfellet på grunn av den høylytte snorkingen, eller bor alene, er de ofte ikke bevisst sykdommen selv etter flere år.

Hva forårsaker obstruktiv søvnapné


Obstruktiv søvnapné (OSA) er en farlig søvn-pusteforstyrrelse. Svelgmuskulatur og tunge sovner inn under søvn, og blokkerer luftveiene. Gjentatte pustestanser- opptil 600 ganger per natt- er følgen.

Hjernen reagerer med å sende å sende ut vekkesignaler for ikke å kveles, noe som den sovende selv ikke merker. Pustingen fortsetter igjen med gjesping etter luft, og dermed oppstår også svært høylytte snorkelyder.

De gjentatte vekkereaksjonene fører til en ikke-restituerende søvn og helseproblemer relatert til denne tilstanden.
Om morgenen våkner pasientene trette og ikke-uthvilte, plaget av dagtretthet og konsentrasjonsmangel, noe som kan føre til den farlige mikrosøvnen under kjøring.

Høylytt, kontinuerlig snorking kan være et viktig tegn på at personen lider av obstruktiv søvnapné (OSA). Følgende av ubehandlet søvnapné er høyt blodtrykk, hjerteinfarkt eller slag.

Også seksuelle funksjonsforstyrrelser og diabetes kan være tilknyttet søvnapnésyndromet. Hvis de beskrevne symptomene forekommer, bør du ta kontakt med tannlegen.


SomnoDent - søvnapnéskinne


SomnoDent-søvnapnéskinne som produseres individuelt etter mål til behandling av moderat til middels obstruktivt søvnapné, forhindrer pustestans mens du sover. Den består av en øvre og nedre tannskinne og en unik, paterntert finnedesign som muliggjør vanlig åpning og lukking av munnen.

Skinnen skyver underkjeven forsiktig fremover, og strammer dermed der myke vevet og musklene til de øvre luftveiene.
Dermed forblir luftveiene åpne under søvn. Vibrasjon i vevet som forårsakes av pustingen i de øvre luftveiene - den vanligste årsaken til høylytt snorking - forhindres også.

Designet av SomnoDent-søvnapnéskinne byr på betydelige fordeler. Den er behagelig å bruke, og hjelper effektivt. Den sørger for avslappende og restituerende nattero. Om morgenen føler brukerne seg utsovet, friske og opplagte for en ny dag.

SomnoDent søvnapnéskinne er for et flertall av pasientene en meget attraktiv løsning for behandling av moderat til middels obstruktivt søvnapnésyndrom, spesielt ved manglende CPAP-toleranse. Den uvanlige høye pasienttoleransen og deres tilfredshet samt effektiviteten til behandlingen støttes av mange kliniske undersøkelser og forsikringsresultater.


En meget spesiell søvnapnéskinne

 • Klinisk testet og patentert
 • Laget individuelt
 • Tillater at munnen åpnes som normalt
 • Sikker og effektiv
 • Meget høy brukerkomfort
 • Snakke og drikke er mulig
 • Fullstendig lukking av leppene er mulig
 • Liten og håndterlig - ideell også på reise
 • Komfortabel - spesielt ved manglende CPAP-toleranse

Ofte stilte spørsmål om søvnapné


Når brukes SomnoDent-søvnapnéskinne?
Du bruker den bare når du sover. SomnoDent-søvnapnéskinne er unik fordi du kan lukke leppene når du bruker den til forskjell fra andre skinner på markedet.

Er det garanti?

Ja. For SomoDent-søvnapnéskinne gjeøder vanlige regler på 2 års garanti mot fabrikasjonsfeil og bruddskader, slik at du kan stole helt og fullt på produktet.

Hva skjer når jeg har en bro eller bruker gebiss?
Hos pasienter med kroner eller broer tilpasses enheten slik at kronene og broene ikke tar skade. Også hos pasienter med del- eller helproteser kan enheten brukes. Spør tannlegen om skinnen er egnet i forhold til tanntilstanden.

Hva gjør tannlegen?
Tannlegen undersøker tennene og munnen grundig, og bekrefter kanskje også kjevens hesetilstand ved hjelp av et røntgenbilde. I tillegg vil tannlegen også avgjøre om skinnen er egnet i forhold til tanntilstanden din. Det er nødvendig med tannavtrykk for å lage søvnapnéskinnen. Avtrykkene sendes til vårt labratorium hvor skinnen lages i henhold til disse målene. Tannlegen viser deg hvordan du kan sette på og ta av enheten på egenhånd.

Er SomnoDent-søvnapnéskinne komfortabel og effektiv?
Du vil ikke finne en mer komfortabel tannskinne. Hvorfor? Fordi den er laget spesielt for deg, og fordi tungen ikke vil støte mot den. Du kan åpne og lukke munnen som normalt.
Muligheten til å åpne munnen, snakke og drikke mens du bruker skinnen, er et stort framskritt for denne typen medisinsk behandling.

 • 96% med diagnosert OSA sier at de gjerne fortsetter med bruken av SomnoDent-søvnapnéskinne.
 • 91% av pasientene bekrefter en betraktelig forbedring av søvnkvaliteten takket være SomnoDent-søvnapnéskinne.
 • 87,5% av pasientene rapporterer at de bruker SomnoDent-søvnapnéskinne hver natt.
Copyright 2013 Lille Grensen Tannklinikk - Tlf: 22 33 90 90 - E-post: post@lillegrensentannklinikk.no Utviklet avAssist2net AS
 
 
Dine Logo